Baku reagirao na Pompeove riječi o Azerbajdžanu: nisu u skladu sa statusom SAD-a

Prije same vijesti iz Bakua, moramo podsjetiti kako je američki državni tajnik Mike Pompeo sinoć dao intervju za televiziju WSB, koji je objavljen na službenom sajtu State Departmenta i kojega možete pogledati ovdje.

U njemu je Pompeo osudio miješanje Turske u sukob u Nagorno Katrabahu jer povećava opasnost, a također je kazao i kako se nada da će se „Armenci u Nagorno Karabahu uspjeti zaštititi od onoga što čini Azerbajdžan“, kao i to, i da će strane u sukobu konačno sjesti za pregovarački stol. „Situacija se mora riješiti kroz mirovne pregovore“, naglasio je šef američke diplomacije. Govoreći o Turskoj, Pompeo se zauzeo protiv sudjelovanja u tom sukobu trećih strana, koje žele pokazati svoju vojnu moć za rješenje problema vojnim putom.

Danas je na ove riječi američkog državnog tajnika reagiralo Ministarstvo vanjskih poslova Azerbajdžana.

„Azerbajdžanska strana smatra kako mišljenje državnog tajnika SAD-a nije u skladu s brojnim službenim izjavama vlade SAD-a, izrečenim ranije u odnosu na spomenuti sukob. Njegovo mišljenje također ne odgovora statusu SAD-a, kao jedne od zemalja – supresjedateljica Minske grupe OESS-a (zadužene za rješenje problema Nagorno Karabaha, a čine je SAD, Rusija i Francuska, op. GN.)“, navodi azerbajdžansko MVP.

 

Komentari

komentar





You may also like