Balistički obračun Sirije i Izraela: projektili pali blizu nuklearnog postrojenja!

Izraelska vojska uzvratila je napadom na projektile iz Sirije danas rano ujutro, piše Jerusalem Post. Prvo nešto iza ponoći s teritorija Sirije zabilježen napad na regiju Negev u južnom Izraelu. Nekoliko projektila raketnog sustava S-200 (koji mogu ponijeti bojne glave od 200kg) ispaljeno je na ovu pustinjsku regiju. Detonacije su, prema izvješćima, bile glasne i čule su se i u drugim pokrajinama. Iako izraelska proturaketna obrana nije presrela projektile, izraelska strana tvrda da nije bilo materijalnih i ljudskih žrtava.

Rakete iz Sirije pale su 30-ak kilometara dalje od izraelskog “Dimona” nuklearnog postrojenja, a pokrenule su uzbunu za opasnost blizu nuklearnog postrojenja. Ipak, glasnogovornik izraelske vojske (IDF) rekao je da cilj sirijskog napada nije bio postrojenje, već izraelski zrakoplovi.

Nakon sirijskog napada uslijedila je odmazda Izraela. Prema njihovim medijima u zračnim napadima su uništili položaje blizu Damaska s kojih su rakete ispaljene. Sirijski medij SANA potvrdio je izraelski protunapad, ali tvrde da su “presreli” većinu napada i da su im neki vojnici ozlijeđeni, ali ne i ubijeni. No, zračni napadi iz Izraela na sirijski teritorij nisu osvetničke iznimke, već gotovo svakodnevna praksa opravdana “uništavanjem” iranskog utjecaja.

Komentari

komentar

You may also like