Bank of America dijelila podatke klijenata FBI-u bez dopuštenja

Popularni voditelj Fox News Tucker Carlson u četvrtak je, u svojoj emisiji, objavio kako je Bank of America dijelila privatne podatke korisnika FBI-u.

Tucker Carlson navodi da je FBI tražio od Bank of America privatne podatke o korisnicima zbog istrage o sudionicima napada na zgradu Kongresa 6. siječnja, tijekom potvrde Bidenove pobjede.

Bank of America druga je najveća banka u SAD-u s preko 60 milijuna korisnika.

Bank of America je, navodi Tucker Carlson, podijelio podatke o korisnicima koji su vršili transakcije debitnom ili kreditnom karticom između 5. i 6. siječnja. Uz to, istražitelje su posebno zanimale transakcije vezane za smještaj u Washingtonu, Virginiji i Marylandu nakon 6. siječnja, kao i kupnja oružja ili kupnja od “trgovca povezanog s oružjem”. Tucker Carlson navodi da je Bank of America proslijedila podatke 211 korisnika FBI-u

“Bank of America učinkovito djeluje kao obavještajna agencija, ali vas nisu o tome obavijestili”, kazao je Tucker Carlson u svojoj popularnoj emisiji.

Tucker Carlson navodi da je Bank of America identificirala 211 korisnika koji se uklapaju u opis FBI-a.
“FBI vas privodi na ispitivanje zbog istrage o terorizmu, ne zato što ste učinili nešto sumnjivo, niste, kupili ste avionsku kartu i posjetili prijestolnicu zemlje. Mislili ste da možete to učiniti jer je to vaša zemlja. Sada vas uznemiravaju zato što vas je vaša banka, kojoj vjerujete u vezi vaših najosobnijih podataka, podataka o svemu što kupujete, cinkala saveznim agentima bez da su vam to rekli, bez vašeg pristanka”, komentirao je Carlson.

“Zato što je Bank of America to učinila, tretirani ste kao član Al-Kaide”, zaključio je konzervativni voditelj.

Komentari

komentar

You may also like