Bavarski premijer odgovara njemačku vladu od pogrešnog pristupa prema Moskvi

Premijer Bavarske Markus Soeder upozorio je njemačku saveznu vladu na “pogrešno ponašanje prema Rusiji”. Postupci Berlina mogli bi imati strašne posljedice, uključujući masovne društvene nemire i gubitak milijuna radnih mjesta u zemlji, upozorio je Soeder na zajedničkom sastanku predsjedništva Kršćansko-socijalne unije i državne Gospodarske i industrijske komore, prenosi dpa.

Soeder se boji da bi opskrba Njemačke ruskim plinom mogla stati čim nastupi zima. Također je ukorio vladu zbog sporosti u postupanju u potrazi za alternativnim dobavljačima plina. Kao dobar primjer je istaknuo Italiju napomenuvši da su oni već potpisali plinski ugovor s Katarom. Prema pisanju njemačkog časopisa Focus, bavarski je premijer tražio više proračunskog novca za hidroenergetske projekte. Također je zamjerio Zelenima što iz ideoloških razloga blokiraju produljenje rada nuklearnih elektrana.

“Naša zemlja ostaje bez energetskih resursa”, napisao je Soeder na društvenim mrežama nakon sastanka. “Stoga bi topli stanovi kao i mogućnost plaćanja energije od strane građana, trebali postati prioritetni ciljevi Vlade i biti u središtu njezinih aktivnosti”, napisao je. Vrtoglave cijene su nepodnošljive čak i za one građane koji prosječno zarađuju, napomenuo je Soeder. Tražio je da vlada smanji poreze na energiju i struju.

Komentari

komentar

You may also like