Biden iščekuje susret s Putinom

Bijela kuća očekuje da će se sastanak ruskog i američkog predsjednika Vladimira Putina i Joea Bidena održati u jednom od idućih tjedana, izjavio je jučer američki državni tajnik Anthony Blinken na medijskoj konferenciji s islandskim kolegom Goodlaugurom Thor Thordarsonom.

“Kao što znate, postoji prijedlog za sastanak predsjednika Bidena i Putina. Očekujemo da će se njihov sastanak održati u jednom od idućih tjedana … Smatram važnim imati priliku ponovno razgovarati o problemima licem u lice”, izjavio je američki šef diplomacije.

Prije toga, zamjenik ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Rjabkov, izjavio  je kako se trenutačno razrađuju različiti aspekti vezani za sastanak ruskih i američkih čelnika. Istodobno je kazao da “ako i kada se postigne konačni dogovor o summitu, priprema će biti duboka i potrajat će neko vrijeme”. Prema njegovim riječima, Moskva smatra “eventualni summit najvećim događajem u bilateralnim odnosima dviju zemalja, kao i vrlo ozbiljnim signalom cijeloj međunarodnoj zajednici“.

Prema nekim mišljenjima, Putin i Biden mogli bi se se sastati u Ženevi, dok u Švicarskoj još nema komentira na te informacije. Podsjećamo kako su se kao domaćini summita Biden-Putin do sada najčešće spominjali Beč i Helsinki, a u agitiranju za svije domaćinstvo najagilnije je bio austrijski kancelar Sebastian Kurz.

 

Komentari

komentar





You may also like