Biden: Moramo biti oprezni da ne bi vratili restrikcije; Republikanci: Potpuno otvorite ekonomiju

Američki predsjednik Joe Biden poručio je saveznim državama u četvrtak da svi odrasli amerikanci moraju biti u mogućnosti primiti cjepivo protiv koronavirusa protiv 1. svibnja te je apelirao na Amerikance da se pridržavaju mjera ili će se suočiti s dodatnim restrikcijama.

“Čak i ako posvetimo svaki resurs koji imamo, pobjeda nad ovim virusom i vraćanje u normalu ovise o nacionalnom jedinstvu”, poručio je Biden u svom obraćanju javnosti.

„Jer ako ne budemo pažljivi i ako se uvjeti promjene, možda ćemo morati vratiti ograničenja kako bismo se vratili na pravi put, molim Vas, ne želimo to ponoviti. Napravili smo toliki napredak”, dodao je Biden, prenosi Daily Wire.

Kazao je da sada nije vrijeme za “odustajanje” jer upravo dok “izlazimo iz crne zime u proljeće i ljeto puno nade, nije vrijeme za nepridržavanje pravila”.

Takvoj su se poruci usprotivili republikanci koji smatraju da oštre epidemiološke mjere donose više štete nego koristi, odnosno da uništavaju ekonomiju, a posljedično i ljudske živote.

“Ono što Amerika sada treba je potpuno otvaranje naših ekonomija i naših učionica”, poručio je objavom na Twitteru vođa republikanaca u Zastupničkom domu.





 

Komentari

komentar

You may also like