Biden očekuje uvjerljivu pobjedu: imat ću više od 300 elektora

Joe Biden obratio se javnosti iz Wilmingtona te je poručio kako je na putu osvajanja više od 300 elektora, odnosno da će pobijediti s “jasnom većinom”.

“Još nemamo konačnu objavu pobjede, no brojke nam govore o jasnoj i uvjerljivoj priči. Pobijedit ćemo u ovoj utrci”, rekao je Biden pored kojega je stajala njegova potpredsjednička kandidatkinja Kamala Harris.

Biden imao osigurana 253 elektora (270 je potrebno za pobjedu), a u preostale četiri od pet država ima vodstvo. Samo je u Arizoni trend smanjivanje Bidenove prednosti, dok je u Pennsylvaniji (20 elektora), Georgiji (16 elektora) i Nevadi (6 elektora), trend povećanje Bidenove prednosti pristizanjem dopisnih glasova.

U Pennsylvaniji Trump zaostaje 28 833 glasa, u Arizoni 29 861, u Georgiji 4430 glasova, a u Nevadi 22 657. Preostalo je još 7 posto glasova koji nisu prebrojani u potonjoj državi, dok u ostalim državama nije prebrojano 2-4 posto glasova.

“Moramo ostati smireni i dopustiti da se proces odvija. Vaš glas bit će uvažen, nije me briga koliko se ljudi upinju da zaustave glasovanje, neću to dopustiti”, rekao je Biden

Biden je kazao da su mu glasači, njih 74 milijuna, dali mandat za djelovanje po pitanju pandemije koronavirusa, ekonomije, klimatskih promjena i sistemskog rasizma.





“Želim da svi znaju, od prvog dana, da ćemo pokrenuti svoj plan da stavimo taj virus pod kontrolu”, poručio je Biden.

Demokratski je predsjednički kandidat pozvao Amerikance da ostave iza sebe ljutnju i demonizaciju. “Imamo ozbiljnih problema, ne trebamo više gubiti vrijeme na stranačke ratove. Protivnici smo, ali nismo neprijatelji”, kazao je.

Komentari

komentar





You may also like