Biden odgovorio Putinu: Razgovarat ćemo kad-tad

Ruski čelnik ranije je predložio američkom kolegi otvoreni dijalog u eteru

Kontakti između čelnika Sjedinjenih Država i Rusije nužno će se odvijati “u nekoj fazi” – tako je Joe Biden danas reagirao na jučerašnji prijedlog ruskog predsjednika  Vladimira Putina o održavanju otvorenog – on line dijaloga.

“Siguran sam da ćemo u nekoj fazi pregovarati”, izjavio je američki predsjednik odgovarajući na pitanje novinara u Bijeloj kući.

Podsjećamo kako je prije toga, Joe Biden, tijekom intervjua za televiziju ABC, izjavio uvredljive primjedbe na račun ruskog čelnika, nazvavši ga „ubojicom“.

Kao odgovor, Vladimir Putin poželio je Bidenu dobro zdravlje, pozvavši ga na otvoreni dijalog o svemu pred javnošću obiju zemalja.

“Ne bih to odgađao u nedogled, vikendom želim ići u šumu, malo se odmoriti tamo, a moglo bi biti ili sutra, ili, recimo u ponedjeljak” – izjavio je Putin u četvrtak za državnu televiziju Rusija-24“Molimo vas, spremni smo u bilo koje vrijeme, prikladno za američku stranu, i odmah ću dati relevantne upute Ministarstvu vanjskih poslova”, kazao je Putin, naglasivši, kako bi se takav kontakt s Bidenom mogao dogoditi “pod uvjetom da se radi o izravnom, iskrenom razgovoru, zapravo u eteru“.





I iz Moskve upravo sada prispjela vijest: rusko Ministarstvo vanjskih poslova već je počelo raditi na organiziranju razgovora između ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovog američkog kolege Joea Bidena.

Ovdje bismo dodali slijedeće: narodski se može reći: Biden je „povukao vraga za rep“. Pokrenuo je verbalni rat s ruskim „geopolitčkim genijem“, kojemu je u verbalnim i argumentiranim  duelima malo tko na svijetu ravan. Putin mu je odgovorio javnim bacanjem „rukavice izazova“ direktno u lice. Hoće li je Biden stvarno htjeti i prihvatiti, ili će sve ostati na navedenoj rečenici s početka teksta, bez jasno definiranog roka razgovora – vidjet ćemo vrlo brzo. Na što će taj razgovor sličiti (ukoliko do njega uopće ikada i dođe) s obzirom na Bidenovu uvredu, i hoće li prije toga doći do nekakve Bidenove isprike – to je za sada ipak samo u sferi nagađanja.

Komentari

komentar





You may also like