Biden se u Poljskoj sastao s dvojicom ključnih ukrajinskih ministara

Američki predsjednik Joe Biden sastao se u subotu, u Varšavi, s ukrajinskim ministrom vanjskih poslova Dmitro Kulebom i ministrom obrane te zemlje Oleksiyem Reznikovom, izvijestio je 26. ožujka CNN pozivajući se na medijsku službu Bijele kuće.

Američki predsjednik sjedio je za dugačkim bijelim stolom između državnog tajnika Antonyja Blinkena i ministra obrane Lloyda Austina nasuprot ukrajinskim ministrima.

O čemu su razgovarali, još nije objavljeno. Prema Bloombergu, šef Bijele kuće na sastanku s Kulebom i Reznikovom bio je najviše 40 minuta.

Medij France 24 također javlja kako je Biden nakon sastanka s ukrajinskim izbjeglicama nazvao ruskog predsjednika Vladimira Putina “koljačem”, kao i to da nije uvjeren u tvrdnje Rusije da smanjuje svoje ratne ciljeve.

Dvojica ukrajinskih ključnih ministara stigli su u Poljsku kao mogući signal rastućeg povjerenja u borbu protiv ruskih snaga, navodi francuski medij.

Sastanak se održao u hotelu Marriott u centru grada — nasuprot željezničke stanice u Varšavi gdje je koncentriran stalan priljev ukrajinskih izbjeglica od početka sukoba u toj zemlji.





Podsjećamo da je predsjednik SAD-a jučer stigao u poljski Rzeszow, gdje se susreo s američkim vojnicima  82. zračno-desantne divizije američke vojske, a zatim s njima sjeo za stol i jeo pizzu. Nakon toga sastao se i s poljskim kolegom Andrzejem Dudom.

 

Komentari

komentar





You may also like