Biden spreman na odgodu debate s Trumpom, kojemu „svi u zemlji žele zdravlje“

Demokratski kandidat na američkim predsjedničkim izborima Joe Biden poduzima sve mjere opreza, vodi kampanju sigurno (u epidemiološkom smislu) i „daje primjer“, izjavila je Kate Bedingfield, zamjenica šefa njegovog izbornog stožera. Nije se teško složiti s njenim riječima s obzirom kako Biden čitavo vrijeme predsjedničke kampanje jedva i da napušta svoju kuću i javnosti se najčešće obraća iz svoja „četiri zida“.

Zato i ne čudi izjava Kate Bedingfield o tome, da je Biden, u slučaju nužnosti, spreman i na odgodu televizijske predsjedničke debate s Donaldom Trumpom ukoliko ovaj ne ozdravi od koronavirusa Covid-19 (Trump je 2. listopada postao pozitivan na Covid-19, a dan kasnije prebačen je i u vojnu bolnicu). Bidenova suradnica na televiziji ABC News izjavila je slijedeće: „Nadamo se kako će se debata održati u dan kada je i planirano (15. listopada), ali, očito, pripremit ćemo se za bilo kakve promjene koje će biti potrebno izvršiti“, dodavši, kako će puno toga ovisiti o zdravlju Donalda Trumpa. „Mi, kao i svi u zemlji, želimo mu  brzo i potpuno ozdravljenje“, izjavila je Kate Bedingfield.

Je li pri tom mislila i na prekjučerašnju – skandaloznu izjavu bliske suradnice Hillary Clinton Zare Rahim, koja je na svom tvittu Trumpu javno poželjela smrt, teško je reći, ali u tom kontekstu ono „mi“ – u izjavi Bedingfield ne zvuči baš i posve točno. Zvuči puno više kurtoazno i, možda, kao želja da se popravi šteta ovom neljudskom izjavom Zare Rahim, koju je, ako ju već toliko želi – ipak morala zadržati za sebe. Ali toliku razinu ljudske gluposti i političke kratkovidnosti, kakvu je tom prilikom pokazala Rahim, ništa i nitko ne može izbrisati (vidi poveznicu ispod teksta).

Humanost i ljubav na demokratski način: tajnica Hillary Clinton Trumpu poželjela smrt!

 





 

 

Komentari

komentar





You may also like