Biden telefonski razgovarao sa Zelenskim

U našem jučerašnjem komentaru pisali smo o intervjuu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog za američki medij Axios, u kojem se on požalio na pojedine poteze američke administracije vezene uz plinovod Sjeverni tok 2, ali i na činjenicu da se predsjednik SAD-a Joe Biden nije s njim savjetovao prije planiranog sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Ženevi.

Je li zbog te kritike ili nečeg drugog, ne znamo, ali Joe Biden sinoć je obavio telefonski razgovor sa svojim kolegom Zelenskim i pozvao ga da još ovog ljeta posjeti Washington. O tome je izvijestio Bidenov savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan.

“Došao sam ovdje iz Ovalnog ureda, gdje predsjednik Biden vodi telefonski razgovor s ukrajinskim predsjednikom Zelenskim, kazao je Sullivan. Prema njegovim riječima, Biden je u razgovoru s ukrajinskim kolegom naglasio potporu suverenitetu i teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine i rekao mu da ga ovog ljeta očekuje u Bijeloj kući nakon (Bidenovog) povratka iz Europe.

Savjetnik šefa ureda ukrajinskog predsjednika Myhailo Podoliak izjavio je kako je Joe Biden u telefonskom razgovoru sa Zelenskim kazao da Kijevu daje maksimalna sigurnosna jamstva i da savršeno razumije rizike po tu zemlju.

 

Komentari

komentar
You may also like