Biden: Trump ne treba dobivati obavještajni brifing, iako je to rutinska praksa sa svim bivšim predsjednicima

Američki predsjedik Joe Biden kazao je da predsjednik Trump ne bi trebao dobivati obavještajne brifinge, što je (do sada) bila rutinska praksa za sve bivše predsjednike.

Kada ga je voditeljica Norah O’Donnel upitala treba li Trump dobivati rutinske obavještajne brifinge te treba li imati pristup klasificiranim podacima, Biden je rezolutno odgovorio: “Mislim da ne”.

“Mislim da nema potrebe da on ima obavještajne brifinge”, kazao je Biden.

“Koji on utjecaj ima uopće, osim činjenice da se može poskliznuti i reći nešto”, poručio je Biden.

Biden mora dati suglasnost za brifiranje svog prethodnika, a očito do toga neće doći, pošto je Trump, smatra Biden, pokazao “nestabilno ponašanje” i prije napada na Kapitol

New York Times piše da, u tom slučaju, bivši predsjednik po prvi puta ne bi dobivao brifinge koji su praksa “dijelom iz kurtoazije i dijelom zbog momenata kada predsjednik na funkciji traži savjet”.





Trenutno obavještajne brifinge regularno dobivaju bivši predsjednici Jimmy Carter, Bill Clinton, Geroge W. Bush i Barrack Obama.

“Ne postoje uvjeti u kojima bi taj predsjednik trebao dobiti novi obavještajni prifing, niti sada niti u budućnosti”, kazao je demokratski kongresmen Adam Schiff, predsjednik odbora za obavještajne poslove Zastupničkog doma.

Komentari

komentar





You may also like