Biden Trumpu: „Izudarat ću te kao bubanj!“

U svojoj kolumni u The Washington Postu od nedjelje, 6. listopada, bivši američki potpredsjednik iz vremena dvaju mandata Obamine administracije, Joe Biden, sadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trumpa nazvao je „potpuno neprikladnim“ za obnašanje te dužnosti. Trump, navodi dalje Biden koji je, inače, nedavno objavio svoju kandidaturu na predsjedničkim izborima iduće godine, zlouporabljuje svoje ovlsti za promicanje vlastitih interesa.

„Svemu dođe kraj. Svaki dan, kako vidimo, svakih nekoliko sati – pojavljuje se sve više dokaza da Trump zlouporabljuje predsjedničku funkciju i da je potpuno neprikladan da bi bio predsjednik. On iskorištava najvišu državnu funkciju za promicanje svojih političkih interesa umjesto nacionalnih interesa“, napisao je Biden. Trump ne shvaća ogromnu odgovornost koja se traži od svih onih koji obnašaju dužnost predsjednika Sjedinjenih Država, navodi dalje Joe Biden i kaže kako Trump „vidi samo vlast“ i da, „kako se čini, ne može govoriti istinu niočemu“. „On kleveće svakoga u kome vidi ugrozu. Eto zašto on tako grozničavo gura laž… i klevaće mene i moju obitelj“, navodi Biden, obećavajući svojim pobornicima kako on ne planira nigdje otići. Štoviše, u kolumni se neposredno obraća Trumpu riječima kako će ga u studenom 2020. godine (na predsjedničkim izborima, op. a.) „izudarati kao bubanj“.

Ovaj današnji novinarski komentar Joe Bidena samo je nastavak već ranije započete oštre borbe između njega i američkog predsjednika Donalda Trumpa, najbolje vidljive kroz Trumpove optužbe za kriminalne radnje Joe Bidena i njegovog sina Huntera Bidena u Ukrajini od 2014.-2016. godine, kada je Joe Biden u Obaminoj administraciji kurirao američko-ukrajinskim odnosima.  Zbog ovih Trumpovih optužbi i nastojanja da se ona službeno istraže i od strane nadležnih ukrajinskih institucija, demokrati su u Kongresu pokrenuli proces Trumpovog opoziva, karakterizirajući takva Trumpova nastojanja kao miješanje u nadolazeće predsjedničke izbore kroz zlouporabu njegovih ovlasti.

 

Komentari

komentar
You may also like