Biden u vrijeme šopinga odgovorio na pitanje o “ruskim hakerima”

Američki predsjednik Joe Biden, tijekom razgovora s prodavačima u izvjesnoj trgovini odgovorio je ne pitanje o umiješanosti Rusije u hakerske napade na američke tvrtke.

“Prije svega, nismo sigurni tko je to učinio. Poslao sam zahtjev iz vlade da će biti potrebno dati odgovor ako utvrdimo o kome se radi. Ravnatelj obavještajne zajednice dat će mi preciznije odgovore o onome što se dogodilo, a o tome ću znati više sutra”, izjavio je Biden, a što možete pogledati ovdje.

Prema njegovim riječima, Sjedinjene Države odgovorit će ako se dokaže umiješanost Rusije u hakerski napad. Istodobno, američki čelnik naglasio je da nije siguran u “ruski trag”, o kojem američki mediji i dalje govore.

Bloomberg je 2. srpnja izvijestio o hakerskom napadu na međunarodnu informatičku tvrtku Kaseya uz upotrebu ransomware virusa, u koji su navodno bili upleteni ruski hakeri.

Podsjećamo: na nedavnom summitu američkog i ruskog predsjednika Joe Bidena i Vladimira Putina u Ženevi dvije su strane, između ostaloga, izjavile kako je postignut sporazum o započinjanju konzultacija o kibernetskoj sigurnosti. Na medijskoj konferenciji odmah nakon summita Putin je, pozivajući se na američke medije, izjavio kako se najveći broj hakerskih napada na ciljeve u svijetu odvija iz SAD-a, slijede Kanada, dvije latinsko-američke zemlje, pa Velika Britanija. Rusije na tom američkom spisku uopće niti nema, kazao je Putin.

Biden se i dalje nalazi pod kritikama oporbenih snaga zbog njegovih „ustupaka“ Rusiji. U svemu tome jedan od najglasnijih svakako je njegov prethodnik na čelu SAD-a Donald Trump koji je prije dva dana najavio da će se ponovo kandidirati na predsjedničkim izborima – ne precizirajući kojima.
Komentari

komentar

You may also like