Bidenov rejting pao na 40%

Sa samo dva tjedna do izbora na sredini mandata, rejting podrške američkom predsjedniku Joeu Bidenu iznosi 40%, što je 2% niže od njegove ocjene u rujnu, prema rezultatima ankete koju je objavila američka analitička tvrtka Gallup.

Istraživanje pokazuje da većina Amerikanaca ne odobrava smjer Bidenove politike što će vjerojatno naštetiti izgledima njegove Demokratske stranke na nadolazećim izborima. Prema Gallupu, Bidenov najviši rejting ove godine je na 44% u kolovozu, a njegov najniži rejting iznosio je 38% u srpnju. Najviši Bidenov rejting je bio na početku mandata i iznosio je 57% u sječnju 2021. Od tada skoro pa kontinuirano opada.

Glasovanje u sredini mandata održat će se u Sjedinjenim Američkim Državama 8. studenoga. Prema nizu predviđanja, republikanci bi mogli povećati broj pozicija u oba doma Kongresa što bi im omogućilo da blokiraju sve inicijative koje iznese demokratski predsjednik. Istraživanje je provedeno na 1009 odraslih osoba od 3. do 20. listopada. Margina pogreške uzorkovanja je 4 posto.

Komentari

komentar

You may also like