Bidenov stožer nezadovoljan stanjem na ključnoj Floridi

Florida je s 29 elektora jedna od ključnih država na američkim predsjedničkim izborima. Ona je jedna od tzv. “prevrtljivih država” (swing states), a Trump gotovo sigurno mora pobijediti u toj državi kako bi imao šansu za novi mandat.

Bidenov je stožer pesimističan po pitanju Floride, objavio je CNN.

“To je težak udarac za nas, ali ljudi još uvijek tamo glasaju”, rekao je član Bidenovog stožera.

Bidenov je savjetnik kazao da su Florida, Sjeverna Karolina i Georgia najveći izazovi za Bidena, dok je stožer zadovoljniji situacijom u Pennsylvaniji, Michiganu i Wisconsinu, navodi CNN.

Na ovim izborima rezultat nije “unaprijed” poznat u 12 država. To su: Arizona, Georgia, Florida, Iowa, Michigan, Minnesota, Nevada, Sjeverna Karolina, Ohio, Pennsylvania, Teksas i Wisconsin.

Daily Wire navodi kako je najrealniji scenarij za Trumpov novi mandat pobjeda u, osim Floride, Teksasu, Arizoni, Georgiji, Ohiju, Sjevernoj Karolini i Pennsylvaniji. U tradicionalno republikanskom Teksasu Trump vodi i po predizbornim anketama, a gubitak Floride koja nosi puno elektora teško bi mogao nadoknaditi u drugim državama. Pennsylvanija je s 20 elektora, uz Floridu, za ishod izbora vjerojatno najvažnija od prevrtljivih država.





 

Američki izborni sustav – objašnjenje





Komentari

komentar

You may also like