Bidenov tim počeo razgovore s Iranom

Svega nekoliko dana prije inauguracije novog američkog predsjednika Joe Bidena, službenici njegove administracije izvijestili su Izrael da traže priliku za povratak nuklearnom sporazumu s Iranom.

Predstavnici Joe Bidena u njegovo ime već pregovaraju s Iranom o uvjetima povratka Washingtona nuklearnom sporazumu s Teheranom. O tome je izvijestio 12. program izraelske televizije u subotu, 16. siječnja.

Podsjećamo: Iran je 5. siječnja uspio dovršiti obogaćivanje urana na razinu od 20%, što znatno premašuje dozvoljenu razinu iz nuklearnog sporazuma od 3,67%.

Istog dana, glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova izjavila je da je iranska odluka donesena kao rezultat pritiska Sjedinjenih Država.

Dana 16. siječnja, Velika Britanija, Njemačka i Francuska pozvale su Iran da zaustavi istraživački i razvojni rad na proizvodnji nuklearnih centrifuga.

Napomena: Geopolitika News uskoro donosi opširnu analizu na temu Bidenovih nastojanja za pomirbom s Iranom i njihovim posljedicama. 





Komentari

komentar

You may also like