Bijela kuća ne slaže se s mišljenjem Kijeva da neće biti eskalacije

Mišljenja ukrajinskih dužnosnika da neće doći do eskalacije stanja na granici “kose se” s djelovanjem Moskve, izjavila je sinoć glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki.

Dan ranije, Oleksiy Danilov, tajnik Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu Ukrajine, izjsvio je da Kijev ne vidi razloga za razgovor o planovima za potpunu “rusku invaziju”.

“Nitko ne može ući u um predsjednika Putina i ruskog vodstva. Ono što vidimo je razna obuka, uključujući rusku vojsku na granici”, rekla je Psaki na brifingu.

Prema njezinim riječima, s ruske strane se nastavlja “agresivna retorika”.

“Vidimo porast agresivnih akcija i priprema na granici”, dodala je, ne dajući nikakve stvarne dokaze.

Istovremeno, ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelenskiy istaknuo je da je situacija na istoku zemlje pod kontrolom.





Podsjećamo da smo jučer objavili da je ukrajinski ministar obrane Oleksiy Reznikov izjavio kako nema podataka o pripremama Rusije za napad na zemlju. Prema njegovim riječima, scenarij “mogućeg ruskog napada” na Ukrajinu 20. veljače, o kojem je prethodno izvijestio zapovjednik operacije združenih snaga Aleksandar Pavlyuk, “ne kotira visoko”.

Prethodno je čelnik Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu Aleksej Davidov izjavio da je potrebno sniziti temperaturu oko stanja u Ukrajini, ističući da ne vidi razlog za paniku i razgovor o ruskoj “invaziji”.

Stanje u Ukrajini nakon jučerašnjeg sastanka tamošnjeg Vijeća za nacionalnu sigurnost ocijenio je predsjednik te zemlje Volodymyr Zelenskiy. Priopćio je kako nema razloga za paniku i da, po njegovom mišljenju, ima dosta razloga za optimizam.





 

 

Komentari

komentar

You may also like