Bijela kuća, o informaciji NYT o ruskom plaćanju talibanima za ubojstva američkih vojnika

Mark Meadows, šef osoblja Bijele kuće, jučer je izjavio kako informacija novine The New York Times o ruskoj spremnosti za plaćanje talibanima za ubojstva američkih vojnika nije utemeljena.

„U NYT je bila (objavljena) obavještajna informacija u koju je teško povjerovati, a u stvarnosti, u sebi nije imala osnove. Prema mom mišljenju, ako bi moje kolege-demokrati više vremena provodili čitajući izvješća obavještajnih službi a ne članaka NYT-a, tada bi se oni prema ovoj situaciji odnosili kako treba“, kazao je Meadows.

Naglasio je kako je ta novina objavila „nepotvrđenu informaciju“, a da je ta informacija bila dokazana, predsjednik SAD-a Donald Trump poduzeo bi nužne mjere. Kao primjer je naveo američku likvidaciju iranskog generala Qassema Soleomanija u siječnju ove godine. Tada je Trump, koji „ozbiljno proučava sve obavještajne informacije“, poduzeo mjere. Šef osoblja Bijele kuće također je kazao kako će američka administracija štititi američke vojnike ako oni „budu meta Rusije, ili bilo koga drugog“.

Z. Meter: Traže sankcije protiv Putina! Rusi plaćaju napade na američke vojnike?
 

 

Komentari

komentar

You may also like