Bill Gates tvrdi da je druženje s Epsteinom bila “ogromna greška”

Tvorac Microsofta Bill Gates proživljava dinamično razdoblje života. Postao je meta raznih, često neugodnih, teorija o njegovoj involviranosti u pandemiju i cjepiva. Osim toga, rastao se od supruge Melinde ove godine. Dio zaposlenika Microsofta ga je optužio za zlostavljanje i nasilan pristup. Da stvar po Gatesa bude gora, svaki od tih skandala bio je jako medijski popraćen.

Jučer je u intervjuu za CNN komentirao svoj odnos s pokojim Jeffrey Epsteinom. “Bila je ogromna greška to što sam proveo vrijeme s njim i što sam mu dao kredibilitet.”, kazao je milijarder. Tvrdi da je riječ o “nekoliko večera” te da je htio iskoristiti poznanstva Epsteina za prikupljanje sredstva za filantropiju. Bill Gates tvrdi da je izgubio kontakt s Epsteinom nakon što shvatio da stvari koje Epstein govori nemaju pokrića. Nepokolebljivi dokaz da su se družili i zbog kojih Gates mora to priznati čak i da ne želi su zajedničke fotografije koje su “iskopali” mediji.

Jeffrey Epstein je bio “investitor” i prevarant koji se kretao u visokom društvu i bio oženjen za bogatu britansku aristokratkinju Ghislaine Maxwell. Zajedno su optuženi za seksualno iskorištavanje i podvođenje brojnih žena, većinom maloljetnih. Jeffrey Epstein ima utjecajne prijatelje, a njegove zabave s djevojkama su posjećivali brojni političari. To je jedan od razloga zašto je 2008. za sličnu optužbu dobio 13 mjeseci pritvora kojeg je većinom odradio izvan pritovra u “radu za opće dobro”. Epstein se, osim s Gatesom, susretao s Donaldom Trumpom, Bill Clintonom, princem Andrewom iz UK i brojim bogatašima s Wall Streeta. Navodno se ubio u pritvoru vješanjem uz niz vrlo sumnjivih okolnosti. Njegova smrt je premet kontroverzi, a istražuje je i FBI.

 

Komentari

komentar
You may also like