Bivši američki potpredsjednik Mike Pence nagovijestio da možda neće podržati Trumpa na izborima

Bivši potpredsjednik Mike Pence nagovijestio je u srijedu da možda neće podržati svog bivšeg šefa Donalda Trumpa ako bude nominiran za predsjedničku utrku 2024., prenosi Anadolu.

“Pa, možda postoji netko drugi koga bih više volio”, rekao je Pence okupljenima na Sveučilištu Georgetown kada su ga upitali bi li podržao Trumpa da se ponovno kandidira za predsjednika i postane republikanski kandidat.

“Ono što vam mogu reći jest da sam potpuno uvjeren da će Republikanska stranka srediti vodstvo”, dodao je. “Sav je moj fokus na međuizborima i tako će ostati sljedećih 20 dana. Ali nakon toga, razmišljat ćemo o budućnosti, našoj i naciji, a ja ću vas obavještavati.”

Prema političkim analitičarima, Penceove izjave posljednja su moguća naznaka da bi mogao razmotriti kandidaturu za američke predsjedničke izbore 2024. godine. Pence, koji je raskinuo s Trumpom zbog optužbi za “prijevaru” tijekom predsjedničkih izbora 2020. i događaja u glavnom gradu SAD-a 6. siječnja 2021., izbjegava javno kritizirati Trumpa.

Iako je implicirao da bi se mogao kandidirati, Trump se dosad nije jasno izjasnio o temi kandidature za predsjedničke izbore 2024., ali je u srpnju prošle godine, govoreći za njujorški magazin, o svojoj mogućoj predsjedničkoj utrci rekao: “Po mom mišljenju, već sam donio tu odluku”, a objavit će je 8. studenoga, na dan međuizbora u SAD-u.

Orban: o miru u Ukrajini trebali bi pregovarati Putin i Trump





 

Komentari

komentar





You may also like