Bjelorusija će oštro reagirati na pojavu zapadnih snaga na granicama

Zapad traži bilo kakav razlog za dovođenje svojih vojnika na granicu Bjelorusije i Europske unije, izjavio je danas bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko (čiji mandat ne priznaju EU i SAD).

“Poljaci će se na granici s Bjelorusijom boriti protiv ilegalne migracije tenkovima Leopard. Vjerojatno ćete se tome iznenaditi. Ali ja ne znam kako se boriti tenkovima protiv civila”, kazao je Lukašenko, upozorivši kako će Minsk oštro reagirati i da Bjelorusija i Rusija također imaju što donijeti na granice.

Podsjećamo: dana 25. listopada poljski graničari prijavili su dva pokušaja proboja državne granice od skupine 60-70 ilegalnih imigranata. Pri tom su dva poljska vojnika ozlijeđena.

Bjeloruski čelnik je, nakon što Zapad nije priznao njegovu izbornu pobjedu, već umjesto toga protiv Bjelorusije uveo nove sankcije, izjavio kako Minsk više nema volje sprječavati ilegalne migrante u prelasku državne granice prema EU. Također je kazao kako Bjelorusija više neće pomagati EU kroz protuterorističku suradnju.

Komentari

komentar





You may also like