Bjeloruska oporba zbog inauguracije Lukašenka najavila beskonačne prosvjede

Član bjeloruskog oporbenog Koordinacijskog vijeća Pavel Latushko, izjavio je u srijedu, 23. rujna, kako će u Bjelorusiji nakon današnje inauguracije Aleksandra Lukašenka početi beskonačni prosvjedi.

„Mi se nikada nećemo suglasiti s falsificiranjem i tražimo nove izbore! Pozivamo sve na pokretanje beskonačnih akcija nepokornosti“, napisao je bjeloruski oporbenjak na svom telegram-kanalu. Također je današnju predsjedničku inauguraciju nazvao „presedanom“ s obzirom kako je prošla u formi „tajnosti“. Nazvao ju je „specijalnom operacijom“ „odlazećeg predsjednika“, provedenoj u „uskom krugu čvrsto povezanih službenika“, te se upitao „gdje su građani koji kliču“ i „gdje je diplomatski zbor“?

Napominjemo kako se o Lukašenkovoj predsjedničkoj inauguraciji za sada nije oglasila niti službena Moskva, a Putinov glasnogovornik Dmitry Peskov nije mogao potvrditi je li ruski predsjednik eventualno dobio poziv za sudjelovanje u istoj, kazavši, kako je ovakav oblik predsjedničke inaugurcije isključivo pravo bjeloruskih vlasti. Također nije odgovorio niti na pitanje, hoće li ruski predsjednik čestitati Lukašenku na novom mandatu.

Lukašenko danas i službeno preuzeo novu dužnost predsjednika Bjelorusije
Komentari

komentar

You may also like