Blinken želi razgovarati s Lavrovom o „Sjevernom toku 2“

Američki državni tajnik Antony Blinken namjerava razgovarati o bilateralnim odnosima i projektu plinovoda Sjeverni tok 2 na sastanku s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom tijekom ministarskog zasjedanja Arktičkog vijeća, objavio je američki medij Foreign Office.

Američki državni tajnik je tijekom putovanja u Dansku od novinara upitan o tome, namjerava li u razgovoru s ruskim šefom diplomacije pokrenuti temu kontroverznog baltičkog plinovoda.

„Vjerujem da bi se to moglo pojaviti u bilateralnim pregovorima (s predstavnicima danske vlade). Mislim da se isto odnosi i na Lavrova. Mi smo, poput Kongresa, vrlo jasno izrazili svoj stav prema Sjevernom toku 2 i izjavili da je ovo ruski strateški projekt koji podriva europsku sigurnost, europsku energetsku sigurnost”, izjavio je Blinken.

“Ne tražimo eskalaciju, samo tražimo predvidljiviju, stabilniju vezu. I mislim da postoje područja unutar kojih o tome možemo razgovarati s ministrom vanjskih poslova Lavrovom”, dodao je šef State Departmenta.

 

Komentari

komentar





You may also like