Bloomberg: izvanredni sastanak OPEC-a

U slijedeći ponedjeljak, 17. srpnja, predstavnici zemalja članica OPEC-a održat će izvanredni sastanak, izvjestila je agencija Bloomberg. Na tom zasjedanju, koje će se održati u Beču, razmatrat će se pitanja koja se odnose na unutarnju problematiku Organizacije zemalja proizvođača nafte, a razmatranje stanja na naftnom tržištu neće biti na dnevnom redu.

Priopćeno je kako na sastanku u Beču kartel može imenovati novog šefa istraživačkog odjela.

Nedavno smo pisali kako će na samitu OPEC-a, koji će se održati 24. ovog mjeseca u ruskom Sankt Peterburgu, s velikom vjerojatnošću sudjelovati i Libija i Nigerija, koje bi se možda mogle prikuljučiti sporazumu o smanjenju proizvodnje nafte, dogovorenom radi smanjenja globalnih zaliha „crnog zlata“ i stabiliziranja stanja na naftnom tržištu kroz uravnoteženu formulu potražnje i proizvodnje.

Tržište je s optimizmom reagiralo na tu vijest jer Libija i Nigerija nisu htjele pristupiti rečenom sporazumu budući da je njihov energetski sektor pretrpio velike štete od djelovanja terorističkih organizacija. Zbog toga  smanjivanje dnevne proizvodnje u takvim uvjetima, proračunima tih država donosi gubitke, smatrale su vlade dviju zemalja.

 Cijene nafte ponovo rastu

 

Komentari

komentar

0 komentara

loading...

You may also like