Bloomberg objavio lažni naslov: “Rusija napada Ukrajinu”, pa ga povukao nakon pola sata

Poznata američka medijska tvrtka Bloomberg se ispričala nakon što je slučajno izvijestila da je Rusija napala Ukrajinu. Njihov naslov: “Uživo: Rusija napada Ukrajinu” – pojavio se na naslovnici portala sinoć oko 22 po vremenu u Hrvatskoj, prenosi turski AA.

Olga Lautman, analitičarka i istraživačica koja se fokusira na Rusiju i Ukrajinu, objavila je slike pogrešnog naslova na društvenim mrežama. Rekla je da je naslov uklonjen nakon više od 30 minuta.

Bloomberg se ispričao nešto više od dva sata nakon što je naslov objavljen. Rekli su “da pripremaju više naslova za mnoge scenarije, a naslov “Rusija napada Ukrajinu” nehotice je objavljen danas na našoj web stranici ”, piše u njihovom priopćenju. “Duboko žalimo zbog pogreške. Naslov je uklonjen i istražujemo uzrok.”

Dok raste napetost na granici Rusije i Ukrajine, zapadne zemlje predvođene SAD-om stalno upozoravaju na mogućnost napada Moskve. Rusija je više puta poricala te tvrdnje, optužujući Washington i njegove saveznike da namjerno preuveličavaju situaciju i vode medijsku kampanju zastrašivanja. Bloombergova greška dolazi samo nekoliko dana nakon što se Moskva obrušila na američke medije zbog širenja “lažnih i provokativnih informacija” o situaciji u Ukrajini. “Nažalost, američki mediji posljednjih mjeseci objavljuju veliku količinu neprovjerenih, iskrivljenih i namjerno lažnih i provokativnih informacija o tome što se događa u Ukrajini i oko nje”, rekao je prošlog ponedjeljka glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Komentirajući zadnju grešku Bloomberga, Peskov je za RIA Novosti kazao: “To je ilustracija posljedica koje atmosfera nabijanja napetosti može izazvati”, rekao je glasnogovornik. Također je upozorio da ono to što se dogodilo služi kao primjer kako bi takve najave mogle dovesti do “nenadoknadive štete”.”Pretpostavljam da umjesto pojma ‘lažne vijesti’ sada možemo reći ‘Bloombergove vijesti'”, dodao je Peskov.

Komentari

komentar





You may also like