Bolsonaro pušten iz bolnice na Floridi

Bivši brazilski predsjednik Jair Bolsonaro pušten je iz bolnice u blizini Orlanda na Floridi, gdje je primljen u ponedjeljak, rekao je izvor blizak obitelji Bolsonaro. O toj vijesti ranije je izvijestio kolumnist O Globa Lauro Jardim, navodi Reuters.

Bolsonaro, koji je odletio na Floridu 48 sati prije isteka mandata, primljen je u bolnicu dan nakon što su stotine njegovih pristaša divljale po vladinim zgradama u glavnom gradu Brasiliji. Bolsonaro se liječio od bolova u crijevima povezanih s ubodom nožem koji je pretrpio tijekom izborne kampanje 2018. Njegov liječnik je rekao kako nije bilo ozbiljno.

Otputovao je u SAD dva dana prije nego je novi brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva preuzeo dužnost. Izvor blizak obitelji rekao je da njegovo stanje “nije zabrinjavajuće”.

Tisuće Bolsonarovih pristaša u nedjelju su upali u Kongres, Vrhovni sud i predsjedničku palaču i razbijali prozore i namještaj, uništili umjetnička djela i ukrali oružje i umjetnine.

CNN prenosi, pozivajući se na brazilsko ministarstvo zdravlja, da je u neredima ozlijeđeno 70 ljudi. Predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva, Bolsonarov ljevičarski suparnik koji je preuzeo dužnost 1. siječnja nakon tijesne izborne pobjede u listopadu, obećao je da će odgovorne za nasilje privesti pravdi.

Komentari

komentar





You may also like