Bolton optužio Rusiju za kršenje raketnog sporazuma

Savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu sigurnost sinoć je završio dvodnevni posjet Moskvi i danas odlazi u Azerbajdžan i Armeniju. Teško da je Bolton, osim dogovora o novom susretu dvojice predsjednika, Trumpa i Putina u Parizu, 11. idućeg mjeseca, bilo što konkretno riješio. O tome svjedoči i njegova današnja izjava, u kojoj optužuje Rusiju za kršenje Sporazuma o uništenju raketa malog i srednjeg dometa. Bolton, naime, tvrdi, kako Rusija svoje strateške rakete već ima razmještene u Europi.

„Problem je u tome, što su sada ruske rakete srednjeg dometa u Europi. Ugroza nije u povlačenju SAD-a iz Sporazuma, već u ruskim raketama. Koje su već tamo“, kazao je Bolton.

Pri tom je dodao kako SAD još uvijek nemaju konkretne odluke o razmještaju svojih raketa u Europi, kazavši, kako je „taj proces vrlo važan, o tome je govorio predsjednik Trump“. Također je kazao kako kritike Rusiji tim povodom traju već pet godina, još od vremena bivše administracije.

Bolton je kazao kako su Washington i Moskva razmatrali mogućnost modifikacije sporazuma o raketama još od 2004.g, ali se te ideje nije uspjelo realizirati.

 Komentari

komentar

0 komentara

You may also like