Bolton pisao o Trumpovu mišljenju o pojedinim svjetskim vođama

Nakon što su prošloga tjedna utjecajni američki mainstream mediji The New York Times, The Wahington Post i The Wall Street Journal  polučili presliku još neobjavljene knjige bivšeg Trumpovog savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona „Soba, u kojoj se sve dogodilo: memoari iz Bijele kuće“,  i javno objavili pojedine njezine fragmente, to isto učinio je i britanski The Guardian. Taj  se medij osvrnuo na one dijelove knjige u kojima je Bolton pisao o Trampovu odnosu prema svjetkim vođama, s kojima se on mora susretati i voditi pregovore.

Britanskog i japanskog premijera Borisa Johnsona i Shinzo Abea američki predsjednik, prema Boltonovim navodima, stavljao je u red onih svjetskih vođa s kojim je najbliži. Međutim, kada je riječ o francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu stvari stoje drukčije. „Trump smatra, kako se sve, čega se dotakne predsjednik Macron, pretvara u (ovdje ćemo radije citirati autora na izvornom jeziku) “to shit”. O ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu Bolton kaže kako „Putin misli da se sa Trumpom može igrati kao s violinom“.

Više o Boltonovim zajedljivim izjavama o Trumpu možete pročitati u našoj analizi, u poveznici ispod teksta.

Ovdje bismo još dodali samo to, da je američki državni tajnik Mike Pompeo Johna Boltona nazvao izdajnikom. „Žalosno i istovremeno opasno je to, da je posljednja javna Boltonova uloga postala izdaja, koja će naškoditi Americi, zlouporabljujući… povjerenje naroda“, napisao je Pompeo u svom twittu.

Šokantni fragmenti Boltonove knjige o Trumpu. Tko stoji iza ovog cirkusa





 

Komentari

komentar





You may also like