Borrell: sada se EU ne kreće prema novim sankcijama protiv Rusije

Europska unija sada ne planira uvoditi nove sankcije protiv Rusije, izjavio je jučer povjerenik za vanjsku i sigurnosnu politiku EU Josep Borrell na konferenciji za medije nakon neformalnog virtualnog sastanka Vijeća EU-a uz sudjelovanje 27 zemalja.

“Trenutačno se ne kreće prema novim sankcijama”, izjavio je Borrell.

Odnosi Europe s Rusijom u početku nisu bili uključeni u program videokonferencije ministara vanjskih poslova EU, na čijem su dnevnom redu bili problemi Ukrajine i Gruzije, ali Borrell je odlučio pokrenuti ruske teme za raspravu, izvijestio je Eadaily.

Borrell je rekao novinarima, koji su pitali o mogućim novim proturuskim sankcijama u svezi pogoršanja stanja u Donbassu i protjerivanjem 18 ruskih diplomata od strane Češke, da se o tim pitanjima razgovaralo na sastanku ministara, ali da nitko nije pokrenuo temu novih sankcija.

“Šef češkog Ministarstva vanjskih poslova izvijestio nas je o odluci o protjerivanju ruskih diplomata vezano uz eksploziju skladišta streljiva (u Češkoj) 2014. godine. Europska unija izražava punu solidarnost s Češkom”, kazao je Borrell.

Prema njegovim riječima, Češka “nije zatražila od zemalja EU da se pridruže protjerivanju ruskih diplomata”.





 

 

Komentari

komentar





You may also like