Brazilski predsjednik primljen u bolnicu zbog bolova u abdomenu

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro primljen je u vojnu bolnicu u glavnom gradu Brazila zbog osjećaja nelagode. Ondje će ga podvrgnuti testovima na moguću crijevnu opstrukciju, za AP je potvrdio ministar institucionalne sigurnosti Augusto Heleno.

Ministar komunikacija Fabio Faria izjavio je da je predsjednik dobrog općeg stanja, ali s bolovima u abdomenu, primljen u vojnu bolnicu gdje će ostati preko noći i obaviti medicinske testove potrebne zbog njegove povijesti crijevne opstrukcije. Iz bolnice su potvrdili kako je predsjednik stabilno te još nisu sigurni hoće li ga podvrgnuti operativnom zahvatu.

Bolsonaro je, otkako je 2018. uboden u abdomen za vrijeme predizbornog skupa u gradu Juiz de Fora na jugu zemlje, imao nekoliko operacija, piše Reuters. Crijevna opstrukcija posljednja je od komplikacija nastalih kao posljedica napada, a početkom siječnja ove godine Bolsonaro je primljen u bolnicu zbog istog razloga. Problem je tada otklonjen bez potrebe za operativnim zahvatom.

Podsjećamo, Bolsonaro je započeo predsjedničku kampanju za ponovni izbor u listopadu te je najavljen njegov dolazak na politički sastanak republikanske stranke. No, javljaju lokalni mediji, nije se pojavio nakon čega je predsjednik stranke Marcos Pereira potvrdio kako je razlog nedolaska pogoršanje Bolsonarova zdravstvenog stanja.

Komentari

komentar





You may also like