Britanci nezadovoljni pregovorima o Brexitu

Prema istraživanju Sky Data, stanovnici Velike Britanije nezadovoljni su vođenjem pregovora o Brexitu i ne vjeruju kako će oni završiti bez gubitaka za zemlju, pri čemu mnogi vjeruju kako će to udariti i po njima osobno.

Čak 78% ispitanika  Ujedinjenog Kraljevstva smatra kako vlada loše vodi pregovore o izlasku zemlje iz Europske unije. Od ožujka taj je broj porastao za čak 23%. Samo 10% ispitanika smatra kako se vlada dobro nosi s tim poslom, a još ih 9% misli kako vlada u tom smislu ne radi ni dobro ni loše.

Čak 2/3 građana (65%) smatra kako će rezultat pregovora po zemlju biti negativan. Polovica ispitanika se zalaže za novi referendum o Brexitu dok ih je 40% protiv. U slučaju novog plebiscita 48% glasovalo bi za to da Velika Britanija ostane u EU, a njih 27% bilo bi za to da zemlja napusti EU bez sporazuma. Svega 13% ispitanika smatra svrsishodnim predloženi sporazum od strane aktualne vlade.

Za 8% povećao se broj onih koji smatraju kako Brexit negativno utječe na njihov status, čime se broj pesimista povećao na ukupno 42%. U pozitivan ishod vjeruje njih 31%, a još ih 18% smatra kako Brexit nikako neće utjecati na njihov život i posao.

I osobni rejting premijerke Therese May se snizio i nezadovoljstvo njenim vođenjem zemlje sada iskazuje čak 74% građana. Taj je pokazatelj od posljednjeg istraživanja porastao za čak  14%. Svega 24% ispitanika zadovoljno je njenim radom. U ožujku premjerkin rad pozitivno je ocijenilo 41% ispitanih.

 

0 komentara

You may also like