Britanski general: počinju tajne misije protiv Kine i Rusije

Britanski brigadni general Mark Totten izjavio je u subotnjem intervjuu za medij The Times kako će britanske specijalne snage početi tajnu misiju protiv Kine i Rusije. 

Provodit će se u okviru intenziviranja borbe protiv “neprijateljskih” država. General je kazao kako će te snage imati više sredstava za izvršavanje “rizičnih” misija koje zahtijevaju složene detalje, planiranje i stručnost.

„Ono što možemo učiniti jest dopustiti specijalnim snagama da se usredotoče na složenije misije protiv Rusije i Kine. To zahtijeva stvarno iskustvo stručnjaka, pa ćemo im dati više vremena i ljudi da ih riješe”, izjavio je Totten.

Specijalne postrojbe nadgledat će obavještajce iz Ruske Federacije i Kine. Kraljevski marinci preuzet će tradicionalne uloge specijalnih snaga, navodi on dalje.

Kako piše spomenuti medij, koji se poziva na izvore iz britanske vojske, specijalnim snagama može se zapovjediti da počnu  pomorsku obuku zemalja smještenih u blizini Južnokineskog mora s ciljem njihove bolje obrane od “neprijateljstava” iz Kine.

Komentari

komentar





You may also like