Britanski general: Rusi nas pobjeđuju u informacijskom ratu na Bliskom istoku

Na godišnjoj konferenciji Udruge kopnene vojske SAD-a, u Washingtonu, britanski general-bojnik Felix Gedney izjavio je kako Rusija uspješnije od Zapada djeluje u informativnom prostoru Iraka i Sirije i pobjeđuje koaliciju na čelu sa SAD-om u informacijskom ratu u tim dvjema državama.

Medij Defence One navodi, kako je britanski general ukazao na „kritično energičnije“ informacijske napore Moskve i Damaska, zahvaljujući kojima se mišljenje javnosti u Siriji i Iraku okreće na štetu koalicije. Gedney je pozornost obratio na to, što mnoge zapadne zemlje čak niti ne govore da ih Rusija pobjeđuje po pitanju utjecaja na spoznaju ljudi tih dviju bliskoistočnih država.

„Rusi su uistinu dobri u tome. Bolji od nas. Mi primjećujemo vrlo promišljenu, postojanu informacijsku kampanju, usmjerenu na diskreditaciju djelovanja koalicije“, kazao je britanski general u Washingtonu. Pri tom je pozvao na jačanje aktivnosti Zapada u informativnoj sferi. One, prema njegovim riječima, moraju imati formu „stvarnog višedomenskog sukoba“ s informativnim potezima Rusije.

General-bojnik Felix Gedney do nedavno je obnašao dužnost zamjenika zapovjednika vojne operacije zapadne koalicije predvođene SAD-om „Inherent Resolve“, za borbu protiv terorističke organizacije „Islamska Država“ u Iraku i Siriji.

 Komentari

komentar

0 komentara

You may also like