Britanski ministar vanjskih poslova ne isključuje nove američke napade na Siriju

Ministar vanjskih poslova Velike Britanije Boris Johnson izjavio je kako Washington može izvršiti novi raketni napad u Siriji, priopćio je britanski The Sun.

Ministar je izjavio kako su Amerikanci svojim aktivnostima u Siriji „odaslali jasan i zajednički signal“ Zapada i da je „važno da to oni mogu učiniti ponovo“.

Naglasio je kako namjerava raditi s SAD-om i partnerima u G7, kako bi se „usmjerilo na okončanje rata i preustroj Sirije“ i da „nema sumnje kako aktivnosti SAD-a iz temelja mijenjaju stanje stvari u Siriji“.

Podsjećamo, kako je britanski ministar vanjskih poslova Johnson prije nekoliko dana otkazao za danas najavljen posjet Moskvi, kazavši, kako je za njega sada prioritet priprema sastanka zemalja G7. Rusko Ministarstvo vanjskih poslova na Johnsonov okaz dolaska je priopćilo, kako Rusiji njegov posjet ne treba više nego što treba Britaniji i sarkastično dodalo, kako će za Britaniju ionako sve reći američki državni tajnik Rex Tillerson koji 11. travnja stiže u dvodnevni posjet Moskvi.

Ovom prigodom dobro se prisjetiti i izjava britanskog ministra Borisa Johnsona u vrijeme američke predizborne kampanje, kada je, između ostalog, izjavio kako ne želi šetati određenim djelovima Londona iz straha da ne bi sreo Donalda Trumpa. Politika je na kraju ipak samo stvar pragme. 

 

Top of Form
Bottom of Form

Komentari

komentar

0 komentara

loading...

You may also like