Britanski vojni avioni drugi dan zaredom presreću strane avione blizu Škotske

Borbeni zrakoplovi Britanskog kraljevskog ratnog zrakoplovstva (RAF) u četvrtak su poletjeli drugi dan zaredom dok su se neidentificirani zrakoplovi “približavali području od interesa za Ujedinjeno Kraljevstvo”, javlja Sky News.

“Brzim reagiranjem Typhoon lovaca iz RAF baze Lossiemouth, uz potporu Voyager aviona-tankera iz RAF baze Brize Nortona, lansirani su protiv zrakoplova koji se približavaju interesnom području Ujedinjenog Kraljevstva”, rekao je glasnogovornik RAF-a. “Nećemo nuditi nikakve dodatne detalje o ovoj operaciji koja je u tijeku dok se ne završe izvidi”, rekao je glasnogovornik.

Britanski zrakoplovi su i u srijedu “presreli i ispratili” četiri ruska vojna zrakoplova pored britanskog područja od interesa uz obalu Škotske. Operacije su uslijedile usred pojačanih napetosti između Rusije i zapadnih sila zbog gomilanja ruske vojske duž ukrajinske granice. U srijedu je britanski premijer Boris Johnson u telefonskom razgovoru s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom izrazio “duboku zabrinutost” zbog “trenutne neprijateljske aktivnosti” Rusije na ukrajinskoj granici. Johnson je naglasio da bi “svaki daljnji upad Rusije na ukrajinski teritorij bio tragična pogrešna procjena”.

Komentari

komentar

You may also like