Bruka u susjedstvu: Prcićevo „Američko sveučilište“ u Tuzli izdalo lažnu diplomu uhićenom šefu obavještajno-sigurnosne agencije BiH

Zanimljivo je kako je Osman Mehmedagić za ravnatelja OSA-e izabran kao osoba od povjerenja predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića koji je zatražio da mu se nakon isteka prvog petogodišnjeg mandata povjeri još jedan

Ravnatelj obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine Osman Mehmedagić priveden je danas zbog sumnje da je krivotvorio dokumente, zlouporabio položaj i ovlasti i prao novac, priopćilo je državno tužiteljstvo BiH, a izvješćuju lokalni mediji.

Mehmedagića je policija uhitila u srijedu ujutro u kantonu Sarajevo, a popodne je u njegovoj kući obavljen pretres. Osramoćeni prvi BiH obavještajac  saslušan je u tamošnjem Ministarstvu unutarnjih poslova i zadržan u pritvoru.

“Tužiteljstvo BiH provodi istragu u okviru koje se osumnjičeni Mehmedagić tereti za kaznena djela zlouporabe položaja, krivotvorenja dokumenata i pranja novca”, priopćilo je glasnogovorništvo MUP-a BiH.

Afera, kodnog naziva “Diploma“, uključuje krivotvoreni dokument kojeg je osumnjičeni dobio na Američkom sveučilištu u Tuzli. Zbog toga je u sklopu istrage ranije uhićen Denis Prcić, vlasnik spomenutog privatnog sveučilišta.

Ravnatelj OSA-e također će morati odgovarati i zbog kupnje dviju privatnih kuća u Sarajevu.





Zanimljivo je kako je Osman Mehmedagić za ravnatelja OSA-e izabran kao osoba od povjerenja predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića koji je zatražio da mu se nakon isteka prvog petogodišnjeg mandata povjeri još jedan.

Također je važno navesti kako je prosvjetna inspekcija Republike Srpske poništila Mehmedagićevu diplomu, stečenu na izvjesnom privatnom fakultetu u Banjoj Luci nakon što je utvrdila kako nije položio sve ispite. Nakon toga Osman Mehmedagić se pojavio s diplomom Prcićevog Američkog sveučilišta.

 





 

Komentari

komentar

You may also like