Čelnik DNR-a ne vidi razloga za pomilovanje plaćenika osuđenih na smrt

Šef Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin rekao je novinarima u nedjelju da ne vidi razlog za pomilovanje stranih plaćenika osuđenih na smrt u toj republici.

“Prvo, trebao bih se voditi sudskom odlukom. Po prirodi tih članaka, tih kaznenih djela koje su počinili, ne vidim razlog, nikakve preduvjete da donesem odluku o pomilovanju”, rekao je Pušilin.

Vrhovni sud Donjecke Narodne Republike (DNR) osudio je u četvrtak na smrt dvojicu britanskih državljana, Shauna Pinnera i Aidena Aslina, kao i Marokanca Saadouna Brahima zbog sudjelovanja u neprijateljstvima na strani ukrajinskih oružanih snaga u svojstvu plaćenika. Optuženi su se izjasnili krivima po svim točkama optužnice.

Vrhovni sud DNR-a počeo je razmatrati slučajeve dvojice britanskih državljana i jednog Marokanca 6. lipnja. Iz Ureda glavnog tužitelja DNR-a ranije je rečeno da je iskaz optuženih potvrdio njihovu ulogu u zločinima definiranim u dijelu 2. članka 34. (zločini počinjeni od strane grupe osoba), članku 323. (prisilno oduzimanje vlasti ili prisilno zadržavanje vlasti) i čl. 430 (najamništvo) Kaznenog zakona DNR.

Rusija izbjegava komentirati smrtne kazne strancima u Donjecku





Komentari

komentar

You may also like