Čelnik ruske Dume: Kijev ne dopušta Rusiji da završi specijalnu operaciju na granicama Donbasa

Do zaustavljanja rata u Ukrajini teško da će ubrzo doći, a još manje do uspostave trajnog mira. O tome najbolje svjedoče i intenzivne borbe koje se vode prije svega na teritoriju Donbasa, gdje ruske i proruske snage posljednjih tjedana ostvaruju spore ali velike i strateški važne uspjehe, ali i sve češća raketiranja ukrajinske vojske po ruskim pograničnim područjima u zoni gradova Belgorod i Kursk.

Da o miru teško može biti riječi svjedoči i današnja vijest pristigla iz Moskve.

Kijevski režim čini sve kako bi osigurao da ruska vojna specijalna operacija ne završi s fazom oslobađanja teritorija Luganske i Donjecke Narodne Republike, izjavio je u utorak, 5. srpnja, predsjednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin, komentirajući napade balističkim raketama Točka-U na ruski pogranični grad Belgorod.

Tako je odgovorio na primjedbu zastupnika iz redova ruske Komunističke partije tijekom sjednice donjeg doma ruskog parlamenta.

“Točno ste rekli: Ukrajina se pretvorila u terorističku državu. Njihov predsjednik vodi kriminalni režim. Moramo učiniti sve da uspješno završimo SVO (specijalnu vojnu operaciju)“, citiraju Volodina RIA Novosti.

Čelnik ruskog parlamenta izjavio je da su „akcije kijevskog režima kriminalne prirode“ i da će „odgovor na njih biti vrlo težak.”





“Oni sami čine sve kako bi osigurali da se naše snage ne zaustave na granicama LNR-a i DNR-a“, kazao je Volodin.

 

Komentari

komentar





You may also like