Čelnik stranke Alternativa za Njemačku u posjetu Moskvi

Njemačka vlada mora priznati da je sankcijska politika protiv Rusije propala, izjavio je 8. prosinca predsjednik odbora za vanjsku politiku njemačke desne parlamentarne stranke Alternativa za Njemačku (AfD) Armin-Paulus Hampel, uoči današnjih razgovora stranačkog čelnika s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom.

Tino Krupalla, supredsjednik Alternative za Njemačku, sastaje se danas, 8. prosinca, u Moskvi s ruskim šefom diplomacije Sergejem Lavrovom. Uoči posjeta, Armin-Paul Hampel dao je intervju za RT, u kojemu je rekao kako je njemačka sankcijska politika zakazala.

“Njemačka vlada mora priznati… Politika sankcija nije uspjela. Sigurnost i stabilnost u Europi mogu se postići samo uz sudjelovanje Rusije. Rusija je najveći njemački susjed na istoku, svjetska sila s kojom bi Berlinu bio pametnije razvijati dobre odnose ”, izjavio je.

Komentirajući posjet njemačke stranačke delegacije Kremlju, glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov pragmatično je izjavio:

“Naravno, mislimo kako je ovo vrlo važan posjet. Znate da su naši bilateralni odnosi s Njemačkom vrlo raznoliki i postoji mnogo smjerova u kojima se ti odnosi negdje uspješno, negdje manje uspješno razvijaju. ”

 





 

 

Komentari

komentar





You may also like