Češki premijer tvrdi da je spriječen je pokušaj atentata na njega

Premijer Češke Republike koji uskoro odlazi s funkcije, rekao je da ga je naoružani muškarac koji se žestoko protivio pandemijskim ograničenjima pokušao ubiti, ali su ga snage sigurnosti presrele u vladinom uredu, prenosi RT.

U  snimci koji je jučer objavio na svojoj Facebook stranici, Andrej Babiš je rekao da je policija spriječila pokušaj atentata na njega. “Jučer, u srijedu, protivnik strogih epidemioloških mjera došao je u zgradu Vlade i htio me napasti, a nosio je nož i pištolj. Policija ga je zaustavila na ulazu u zgradu”, naveo je. Premijer je u snimci pokazao fotografiju na kojoj se vide predmeti i oružje zaplijenjeno od čovjeka za kojeg je tvrdio da je stigao u zgradu vlade s namjerom da ga ubije.

Navodno ga je uhićen čovjek, imena Davida, upitao: “Kada ćeš prestati ubijati ljude?” Premijer je rekao da David nije jedina osoba koja mu je prijetila. Babiš je rekao da vlasti čine sve kako bi spasile živote. “Svi to radimo za ljude. Ili ne vjerujete da ovaj virus ubija ljude? Zar ne vjerujete da cjepivo štiti?” upitao.

Glasnogovornik policije rekao je da je otvorena istraga. “Sigurnosna služba je privela muškarca s nekim oružjem. Zasad nemam više informacija o tome je li to bio model ili pravo oružje”, tvrde iz policije. Nije to prvi put da se Babiš suočava s prijetnjama, u veljači je za CNN rekao da je muškarac htio pucati na njega i njegovu obitelj. Kasnije taj čovjek ipak napisao pismo isprike premijeru i njegovoj obitelji. Babiš će uskoro napustiti dužnost, a predsjednik Miloš Zeman imenovao je Petra Fiala za premijera Češke Republike u nedjelju nakon izbora u listopadu. Babiš je bio premijer od 2017.

Komentari

komentar





You may also like