Četiri poljska vojnika ozlijeđena dok su migranti probijali granicu

Četiri poljska vojnika ozlijeđena su u sinoćnjem sukobu s ilegalnim migrantima koji su pokušali upasti na bjelorusko-poljsku granicu, rekla je glasnogovornica poljske granične straže Anna Michalska na današnjoj konferenciji za medije, piše AFP.

“Jučer su se dogodila dva pokušaja napada na granicu”, rekla je ona dodajući da je u jednom od njih sudjelovalo 500 ljudi. “Netko je iz skupine upotrijebio suzavac”, izvijestila je Michalska. Prema njezinim riječima, kamenjem su pogođene i poljske snage sigurnosti. “Migranti su također laserima pokušali zaslijepiti stražare”, tvrdi. Uslijed ovih radnji četiri su vojnika ozlijeđena. Imaju lakše ozljede nakon što su ih pogodili kamenjem, naglasila je.

Prema Michalskoj, pokušaji migranata da pređu granicu bili su zaustavljeni. Neke od migranata odveli su bjeloruski predstavnici autobusima nakon ovog incidenta, dok su drugi ostali na granici. “Trenutno tamo ne vidimo nikakve kampove”, dodala je. Ove godine su poljski graničari spriječili više od 35 000 pokušaja ilegalnog prelaska poljsko-bjeloruske granice, što je 400 puta više nego prošle godine. 

Komentari

komentar

You may also like