Covid-19 na britanskom nosaču zrakoplova „Queen Elizabeth“

Na britanskom nosaču zrakoplova HMS Queen Elizabeth, izbila je epidemija koronavirusa, javljaju britanski mediji, između ostalih i BBC. Navodno je zaraženo oko 100 članova posade, a bolest je zabilježena i kod članova posade drugih brodova koji su, zajedno s ovim nosačem zrakoplova, dio grupe udarne grupacije koja provodi krstarenje vodama Tihog i Indijskog oceana.

Služba za medije udarne skupine britanske mornarice (Carrier Strike Group – CSG), stanje ne smatra kritičnim.

“Mali je broj članova posade pozitivan na COVID-19. Udarni tim će i dalje izvršavati operativne zadatke… Mjere ublažavanja izbijanja uključuju, posebno, nošenje maski i socijalno distanciranje”, priopćeno je novinarima.

Podsjećamo: nosač zrakoplova HMS Queen Elizabeth 22. svibnja isplovio je iz britanske pomorske baze u Portsmouthu na 28-tjedno krstarenje, predvodeći međunarodnu udarnu grupu brodova. Trebao bi prijeći ukupno 48,1 tisuću kilometara sa zaustavljanjima u Indiji, Japanu, Južnoj Koreji i Singapuru.

Već ranije je posada britanske strateške podmornice HMS Vengeance bila primorana napustiti podmornicu zbog izbijanja koronavirusa Covid-19.

 
Komentari

komentar

You may also like