Damask se “zamračio” nakon napada na elektranu

Napad na plinsku cijev, vjerojatno eksplozivom, doveo je jučer do prekida rada elektrane Deir Ali u Siriji, uzrokujući nestanak struje u glavnom gradu Damasku, rekao je sirijski ministar električne energije Ghassan Al-Zamil za novinsku agenciju SANA.

“Nestanak struje uzrokovan je napadom na plinsku cijev u elektrani Deir Ali, koja je zbog toga u kvaru”, prenijela je agencija riječi ministra. Još nisu poznati drugi detalji o napadu. Još uvijek nije jasno kada će se opskrba električnom energijom nastaviti.

Vlada iz Damaska već godinama izvještava o brojnim pokušajima sabotaže i terorističkih napada na njihovu ključnu infrastrukturu: sličan incident se dogodio na plinovodu u predgrađu glavnog grada u kolovozu 2020. godine, a tadašnji napad je također izazvao velike prekide u opskrbi energijom. Taj isti plinovod napadnut je u pet različitih navrata, rekli su dužnosnici, iako su odbili imenovati počinitelje. Washington je, međutim, kasnije pripisao napad Islamskoj državi (IS, ranije ISIS), ali nije podijelio nikakve dokaze koji bi potvrdili tu optužbu.

Komentari

komentar

You may also like