Demokrati se sve više ograđuju od ljevičara: “Nemamo ludu socijalističku agendu”

Sve više demokrata, nakon što se smanjila većina Demokratske stranke u Zastupničkom domu, usprkos predviđanjima, dok će republikanci vjerojatno zadržati Senat, ograđuje se od krajnje lijevih članova stranke.

Mnogi smatraju da je lijevo krilo Demokratske stranke odgovorno za loš rezultat demokrata na izborima za Zastupnički dom i Senat.

National Review piše kako su umjereni članovi Demokratske strnake, poput predstavnice Richmonda (Virginia) u Zastupničkom domu, Abigail Spanberger, zatražili da se odustane od socijalističkih parola i zahtjeva za smanjenjem sredstava policiji (defund the police), što je posebno bilo “popularno” za vrijeme nereda, nakon ubojstva Georgea Floyda.

Bivša senatorica iz Missourija Claire McCaskill čak je izjavila da bi se demokrati trebali manje fokusirati na “transseksualce”, piše National Review. Nakon kritika je povukla tu izjavu.

Najoštriji je bio senator Zapadne Virgnije Joe Manchin koji je oštro kritizirao zahtjeve krajnje lijevog krila Demokratske stranke, predvođenog mladom predstavnicom New Yorka u Zastupničkom domu Alexandrijom Ocasio-Cortez.

“Smanjite sredstva policiji (defund the police)? Smanjite mojoj stražnjici. Ja sam ponosan demokrat Zapadne Virgnije. Mi smo stranka radnih muškaraca i žena. Želimo zaštititi američke poslove i zdravstvo. Nemamo neku ludu socijalističku agendu i ne vjerujemo u smanjenje sredstava policiji”, poručio je na Twitteru Joe Manchin.
Ocasio-Cortez je podijelila objavu bez teksta, ali sa slikom koja sve govori.

Sve više demokrata svjesno je da su ideje Ocasio-Cortez popularne samo u najvećim američkim gradovima, dok u većini zemlje odmažu stranci te republikanci lako mogu prikazati demokrate radikalima.

Ocasio-Cortez je izjavila nakon izbora kako su svi demokrati, u izborima za Zastupnički dom koji su bili tijesni, odbili “njezinu pomoć”, očito smatrajući da će im to samo odmoći.
Podsjetimo, na izborima za demokratskog predsjedničkog kandidata umjereniji kandidat Joe Biden pobijedio je samodeklariranog “demokratskog socijalista” Bernieja Sandersa.

Komentari

komentar

You may also like