Demokratski kandidati za Kongres ograđuju se od Bidenova stava o naftnoj industriji

Dvije demokratske zastupnice koje se natječu za mjesto u Zastupničkom domu ogradile su se od Bidenovog stava o “tranziciji stare industrije” izrečenog u posljednjoj debati s Trumpom kako ne bi otuđile svoje birače u državama gdje je naftna industrija važna za ekonomiju.

Demokratski je predsjednički kandidat Joe Biden u debati s Donaldom Trumpom jasno naznačio da se ne zalaže za zabranu metode hidrauličkog frakturiranja nafte (izvlačenje iz škriljavca), čime je odstupio od ranijeg stava, kako bi pridobio glasače u potencijalno ključnoj Pennsylvaniji, pošto bi zabrana te metode značila gubitak radnih mjesta u toj saveznoj državi.

Međutim kazao je kako će provesti “tranziciju starih industrija”, odnosno tranziciju od naftne industrije prema obnovljivim izvorima energije, iako nije elaborirao svoju misao.

Zastupnica Oklahome u Zastupničkom domu, demokratkinja Kendra Horn istaknula je kako se ne slaže s Bidenovim stavom.

“Moramo se zauzeti za našu naftnu i plinsku industriju”, kazala je Horn, prenosi Forbes.

Demokratska zastupnica iz Novog Meksika Xochitl Torres Small iznijela je stav protiv “demoniziranja” naftne industrije.





“Energija je dio kralježnice ekonomije Novog Meksika. Moramo raditi zajedno na promoviranju odgovorne proizvodnje energije i zaustaviti klimatske promjene, a ne demonizirati jednu industriju”, napisala je na Twitteru.

 

 





 

 

 

Komentari

komentar

You may also like