Dick Cheney: rusko miješanje u američke izbore je „čin rata“

Umješanost Rusije u američke izbore može se smatrati  „činom rata“, prenio je američki medij Politico riječi bivšeg potpredsjednika SAD-a iz doba predsjedanja Georga Busha Jr. – Dicka Cheneya.

„Trenutačno nema nikakvih dokaza koji bi govorili kako je izbor predsjednika Trumpa bio nelegitiman, međutim, nema nikakve sumnje oko toga da su g. Putin i njegova vlada, njegova organizacija, poduzeli ozbiljne napore kako bi se umješali u naš fundamentalni demokratski proces“, izjavio je Cheney na biznis-samitu u ponedjeljak, 27. ožujka. Dodao je, kako se to „u nekim krugovima može smatrati i kao čin rata“. Također je kazao kako se ruski predsjednik ponaša onako kako se nije ponašao niti jedan njegov prethodnik u posljednjih četrdeset godina.

Naravno, ni Dick Cheney, poput mnogih drugih američkih službenika ili kongresmena, pritom nije iznio bilo kakve konkretne dokaze o ruskim „ozbiljnim naporima“ za miješnje u američke izbore. Podsjećamo kako je početkom ožujka bivši direktor National Intelligence James R. Clapper, u intervjuu Meet the Press, izjavio, kako do trenutka njegove smjene tj. do 20. siječnja 2017. godine, nije bilo nikakvih dokaza o vazama predizbornog stožera Donalda Trumpa s Moskvom.

 

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like