Direktor CIA-e: Rusija želi SAD-u otežati život

 

Mike Pompeo, direktor američke obavještajne službe CIA-e, u četvrtak je izjavio kako Rusija ne planira napustiti Siriju i nastaviti će s nastojanjima da u taj sukob uvuče SAD, piše britanski The Guardian.

Šef američkih obavještajaca također je potvrdio svoje uvjerenje kako se Rusija miješala u američke predsjedničke izbore, a odnose između dviju zemalja je nazvao „složenim“.

Pompeo smatra kako Rusija po sebe smatra korisnim nastojanje za zagorčavanjem života Washingtonu. On je vidio samo minimalne dokaze o ruskom ozbiljnom provođenju strategije borbe protiv terorističkih organizacija u Siriji. Zato bilo koji prijedlog o tome kako Rusija mora postati američka saveznica u Siriji nije potvrđen konkretnim djelima na terenu. Međutim, dodao je kako se ipak nada, da će se u svijetu pojaviti mjesta na kojima će SAD i Rusija moći surađivati u borbi protiv terorizma.

Mike Pompeo je naglasio kako je teško zamisliti stabilnu Siriju s predsjednikom Basharom al-Asadom na čelu, koji je, „marioneta Iranaca“, a ta zemlja sada ima „važno uporište u Siriji“.

 

 

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like