Direktorica CNN-a privatno prije izbora: Kubanci podržavaju Trumpa jer ih privlače “nasilnici”

Project Veritas objavio je u srijedu snimku razgovora u kojemu direktorica CNN-a na španjolskom Cynthia Hudson rasistički govori o Kubancima u Miamiju prije predsjedničkih izbora, zbog trenda da prelaze u tabor pristaša Donalda Trumpa.

“Trump je iskoristio retoriku o socijalizmu i komunizmu kao udicu za Kubance u Miamiju”, govori Hudson u razgovoru, dodajući kako “Bidenov tim” nije učinio dovoljno da se tome suprotstavi.

“Jedini razlog zašto podržavaju Trumpa je zbog tog narativa. Taj narativ i činjenica da nažalost, moram reći, postoji stanovništvo koje silno privlače nasilnici (bullies)”, rekla je Hudson, prenosi Fox News.

Project Veritas je objavio, piše Fox News, još dva razgovora, iz kojih proizlazi da je CNN smišljeno izbjegavao objave o korupcijskoj aferi Huntera Bidena, koju je otkrio New York Post.

Podsjetimo, kako je u vrijeme predizborne kampanje pisala Geopolitika News:

New York Post je objavio kompromitirajuće mailove s laptopa Huntera Bidena, sina demokratskog predsjedničkog kandidata, koje im je dostavio bivši gradonačelnik New Yorka, današnji Trumpov odvjetnik, Rudy Giuliani. Naime, Hunter Biden ugovorio je 2015. sastanak svoga oca, tadašnjeg američkog potpredsjednika Joea Bidena, s Vadimom Požarskim, direktorom ukrajinske energetske tvrtke Burisma, da bi manje od osam mjeseci kasnije Biden izvršio pritisak na ukrajinsku vladu da smijeni tužitelja koji je istraživao Burismu. Biden je zaprijetio ukrajinskim vlastima da će zamrznuti američki zajam od milijardu dolara, ako se ne smijeni sporni tužitelj, što se naposljetku i dogodilo. U drugom mailu, iz svibnja 2014. Požarski se zahvaljuje Hunteru, koji je radio kao savjetnik u Burismi za do 50 tisuća dolara mjesečno, zbog “savjeta o tome na koji bi način mogao iskoristiti vaš utjecaj”.

Snimke pokazuju da su čelnici CNN-a razmišljali kako pomoći Bidenu da postane predsjednik, a ne kako informirati javnost.





Šef CNN-a Jeffrey Zucker u jednom razgovoru sa zadovoljstvom ističe da nitko “izvan svijeta” Breitbarta, New York Posta i Fox Newsa (desni američki mediji) nije razumio priču o Hunteru Bidenu.

“Naravno, ne idemo sada s pričom New York Posta o Hunteru Bidenu koja, čini se, daje upute Fox Newsu i desničarskoj eho komori o čemu da danas pričaju”, navodi u jednom razgovoru politički direktor CNN-a David Chalian.

James O’Keefe, osnivač desne aktivističke grupe povezane s Trumpovom administracijom Project Veritas, kazao je da je tajno snimao konferencijske razgovore Jeffa Zuckera “mjesecima”, navodi Daily Mail.





Odjel za javne komunikacije CNN-a objavio je kako pravni stručnjaci kažu da bi O’Keefov postupak “mogao biti kazneno djelo”. Također, CNN je prijavio O’Keefea policiji.

O’Keefe je najavio da će objaviti i druge snimke kojima će raskrinkati “političku pristranost” CNN-a.

 

 

Komentari

komentar

You may also like