Do 2030. godine SAD će dobiti svemirsku flotu

Zanimljiv intervju prije dva dana dao je za američki medij Popular Mechanics zapovjednik Svemirskog zapovjedništva unutar američkih zračnih snaga (Air Force Space Command – AFSCP) general John Raymond. Iz podužeg intervjua,  koji u cijelosti možete pogledati na http://www.popularmechanics.com/military/news/a28851/us-air-force-gears-up-for-expanded-role-in-space/, izdvojili smo slijedeće:

Prema generalovim riječima, Rusija se bavi istraživanjem protusatelitskog oružja još od 1980-ih godina, a zabrinutost američkih zračnih snaga predstavlja i Kina, koja je 2007.g. izvršila testiranje balističke rakete, srušivši satelit u zemljinoj orbiti. Zbog toga SAD razrađuje sredstva zaštite od hipotetskog napada u svemiru.
„Postoje mnogi načini i ja neću ulaziti u detalje onoga što mi možemo učiniti, a što ne, međutim, mi radimo po svim smjerovima, počevši od promjene putanja pa do primjene kinetičkog oružja“, izjavio je, između ostalog, general Raymond u svom intervjuu.

Također je dodao, kako će do 2030. godine američke zračne snage  dobiti svemirsku flotu, koja će omogućiti dojavu i blokiranje potencijalnih ugroza, a u slučaju potrebe i uništavati protivničke aparate.

 

Komentari

komentar
0 komentara

loading...

You may also like